logo Hemit

Ny administrerende direktør i Hemit HF

Trond Utne (41) er ansatt som ny administrerende direktør i Hemit HF. Utne tiltrer stillingen 1. juni og tar over etter Paul Gundersen som har ledet Hemit siden 2007.

Publisert 01.04.2022
Sist oppdatert 08.02.2024
Trond Utne tiltrer stillingen som administrerende direktør i Hemit 1. juni 2022. Foto: Sopra Steria

Utne kommer fra stillingen som regionleder i selskapet Sopra Steria som er et ledende europeisk IT-konsulentselskap. Han har tidligere jobbet med helse som konsulent i Ernst og Young og som prosjektleder i Norsk Helsenett SF. Utne er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

Det er styret i Hemit HF som har ansvaret for selve ansettelsesprosessen. I desember satte styret ned et ansettelsesutvalg bestående av styreleder Nils Kvernmo og styremedlemmene Grethe Aasved, Grete Enge Garshol og Erik Berg. Ansettelsesutvalget leverte en enstemmig innstilling som styret i Hemit HF har gitt sin tilslutning til.

- Jeg er svært fornøyd med resultatet av ​ansettelsesprosessen, sier styreleder Nils Kvernmo. - Det var mange gode kandidater å velge mellom og vi har tro på at vi nå har funnet den beste kandidaten til å lede Hemit HF i årene som kommer, konstaterer han.

Hemit HF (helseforetak) er, sammen med Helseplattformen AS, IKT-leverandør til spesialisthelsetjenesten i Møre og Romsdal og Trøndelag. Den nye direktøren får topplederansvaret for å levere effektive og sikre tjenester etter avtale med sykehusene og bidra med digitalisering som verktøy for helsetjenesteutvikling.