Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
logo Hemit

Vant 1. plass i internasjonal konkurranse

Fredrik Skylstad Solem (32), Jeevith Hegde (36) og John Michael Obligar (30) dro i land 1. plassen i UiPath HyperHack 2022.

Publisert 21.09.2022
Sist oppdatert 26.03.2024
Fredrik, Jeevith og John (på skjerm) er storfornøyde med resultatet i HyperHack 2022.

Da gjengen i Robotisert Prosessautomatisering (RPA) i Hemit sendte inn sin løsning til konkurransen, hadde de ikke trodd de faktisk skulle vinne.

-  Jeg synes det er veldig stas å vinne UiPath HyperHack. Dette vil fremheve Hemit HF som bedrift, og oss som team. I tillegg passer det perfekt med at vi skal ansette flere i teamet, sier John Michael Obligar.

Deltakere fra 38 land

I midten av september annonserte det globale programvareselskapet, UiPath, vinnerne av årets konkurranse innen robotiserte prosessautomatisering. Rundt 560 deltakere fra 38 forskjellige land, deltok innen tre ulike kategorier; Apps Category, General Category og Test Automation Category.

– Jeg var overrasket, ikke at løsningen var dårlig, men det var mange andre som deltok i konkurransen. Men da vi først så de andres presentasjoner i finalen, skjønte jeg at vår presentasjon var et hestehode foran de andre, skyter Fredrik inn.

Til tross for at løsningen var «enkel», vant Jeevith, Fredrik og John innen sin kategori. Jeevith tror UiPath kåret deres bidrag til vinner, fordi de ser en stor forretningsverdi i det Hemit-gjengen har laget.

– Vi har ikke feiret seieren ennå, men det må vi gjøre. I neste uke skal vi på en UiPath-samling i Oslo, da blir det kanskje kake, smiler Jeevith.​

Det prisvinnende teamet ser fram til å feire seiere​n

Det prisvinnende teamet ser fram til å feire seiere​n

Stolt over gjengen sin

Eirik Wolfenstein, seksjonsleder for Hemit-teamet der Fredrik, Jeevith og John jobber, er stolt over det gjengen hans har prestert.

- Jeg vet at vi har ressurser på et høyt nivå, men blir allikevel utrolig stolt over at teamet sikret førsteplassen i denne tøffe internasjonale konkurransen. Jeg synes det er gøy å se hvordan kreativiteten blomstrer, og at de klarer å utvikle en løsning som flere kan anvende i arbeidet med å automatisere repetitive, kjedelige og ressurskrevende tester, sier Wolfenstein.

I dag består Wolfensteins team av seks utviklere, en tjenesteutvikler og en seksjonsleder. Allerede innen kort tid skal de utvide med to til på laget.

At bare tre i teamet deltok i konkurransen, har en naturlig årsak, ifølge Fredrik og Jeevith. 

- Vi tok et aktivt valg. I dag jobber alle med automatisert forretningsprosesser, men tre av oss skal starte med test-automatisering. Dette er helt nytt for oss. Så vi tre som skal jobbe med testingen, var også de som deltok i konkurransen, sier Fredrik.

Kan dele løsningen

Sammen med anerkjennelsen å vinne HyperHack 2022, fikk også Fredrik, John og Jeevith en pengepremie på 3000 dollar i voucher.

Det viktigste for dem, er uansett at UiPath kan dele løsningen deres med sine mange tusen brukere av plattformen, verden rundt.

- UiPath fungerer slik at du som enkeltperson kan få gratis tilgang til et fullverdig verktøy. Også er det et veldig bra og lærerikt forum, der Jeevith forresten er Most Valuable Professional (MVP), som den første i Norge, forklarer Fredrik.

Allerede har teamet fått spørsmål fra UiPath om aktøren kan få vise frem løsningen deres internt.

– Får tid til å tenke nytt

Fredrik, Jeevith og John har alle jobbet i Hemit i ett og to år, men samtlige av dem har ulike bakgrunner. Mens Fredrik har jobbet med blant annet regnskap tidligere, er John utdannet automasjonsingeniør. For Jeevith sin del, har han vært innom både flere yrker og steder før han landet på RPA i Trondheim.

Gjengen skryter av friheten de har fått til å utvikle seg i Hemit, uten å alltid må være presset på tid og budsjett.

- Vi trenger ikke forholde oss til at et prosjekt skal overskrive for eksempel 40 timer. Tar det 100 timer, så har det ikke så mye å si så lenge vi leverer når det er forventet, sier Fredrik.

- Her er ting satt i system, og vi får mer tid til å tenke nytt. Det er ikke sånn at vi får eksakt 35 timer til å lage en løsning for en kunde. Her i Hemit er det sånn at det kanskje tar 50 timer for at jobben skal gjøres riktig første gang, legger Jeevith til.​