logo Hemit

Personvernerklæringen for hemit.no

Personvernerklæringen for Hemit sine nettsider handler om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på hemit.no.

Når du besøker hemit.no, samler vi inn besøksstatistikk og søkeord. I tillegg bruker vi informasjonskapsler, og på sider med innebygget video blir det samlet inn data om hvem som bruker videoene og hvor lenge de blir avspilt.

Nettstedet lagrer trafikk/besøksstatistikk. Statistikken viser hvor ofte hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som blir lagret er; antall besøkende på de ulike sidene, informasjon om hvilken nettside du var på før du kom inn på vårt nettsted (url-adressen du kom fra), hvor lenge du er på nettsiden og hvilke nettleser du bruker. Informasjonen som lagres brukes slik at nettsidens tilbud og innhold kan bli bedre og videreutvikles.

Vi bruker en løsning fra Matomo. Den lagrer ikke opplysninger om deg som enkeltperson. Alle data vil lagres lokalt hos Norsk Helsenett i Norge.   

Mer informasjon om Matomo finnes på https://matomo.org/

Vi lagrer informasjon om hvilke søkeord du bruker når du søker på nettstedet. Formålet med dette er å gjøre informasjonen vår bedre og mer tilrettelagt brukernes behov. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater du velger. Det er bare søkeordene som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om deg.​

På hemit.no bruker vi informasjonsskapsler for å gi god funksjonalitet og samle inn besøksstatistikk. Informasjonskapsler lagres på din datamaskin. Informasjonskapslene kan spore internettbruken din, men de kan ikke identifisere deg som person.


Oversikt over informasjonskapslene på hemit.no

​Vi bruker videoavspillertjenesten Youtube fra Google. Google samler inn data når du spiller av en video. Slike data samles ikke inn hvis du ikke spiller av videoen. Google bruker også informasjonskapsler når du spiller av en video. Når du spiller av en Youtube-video må du godta personvernerklæringen fra Google (https://policies.google.com/privacy?hl=no).​

Når du besøker hemit.no kan du gi en tilbakemelding på de fleste sidene under «Fant du det du lette etter». Det er frivillig å sende oss innhold. 

  • Du vil ikke få svar på tilbakemeldingen, men den blir lagret på våre servere.
  • Tilbakemeldingene blir brukt som innspill til forbedring og utvikling av nettsidene.
  • Dersom du skriver inn telefonnummer, fødselsnummer eller e-postadresse, blir disse opplysninger automatisk slettet før innsending.

 

Opplysninger du sender til oss

Du kan sende oss en tilbakemelding på nettsidene eller sende oss en e-post. Vennligst ikke send oss sensitive personopplysninger. Spørsmål om din behandling må du ta med din fastlege eller din behandler på sykehuset.

Du kan kontakte Hemit ​på e-post. Du bestemmer selv hvilke opplysninger du sender, men vennligst ikke send oss sensitive eller fortrolige opplysninger på e-post. Du bør bruke vanlig brevpost til dette (se postadressen vår nederst på nettsidene).

Hemit har et felles postmottak: postmottak@hemit.no

Hemit har rutiner for håndtering og oppbevaring av e-post. E-post som vi mottar blir lagret i vårt interne e-postsystem i en periode før den blir slettet. Dette for å gi tid til nødvendig vurdering og saksbehandling.

E-post og andre henvendelser som krever saksbehandling eller som er arkivverdig i henhold til arkivloven blir registrert som en sak i vårt interne arkivsystem. Registrerte saker blir lagret i vårt arkivsystem til evig tid.

E-post er ikke en sikker kommunikasjonsmetode og har mange svakheter. Du bør ikke sende oss sensitiv informasjon (for eksempel helseopplysninger) eller fødselsnummer (både fødselsdato og personnummer).

Hemit sender aldri e-post med sensitiv informasjon til deg.​


Lenker til andre nettsteder

Vi lenker til andre organisasjoner og nettsteder. Personvernerklæringen for hemit.no gjelder ikke for andre nettsteder/nettsider eller andre eksterne løsninger. Når du besøker andre nettsteder, bør du derfor lese personvernerklæringen som gjelder på disse nettstedene.

Databehandlingsansvarlig
Hemit, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som behandles i Hemit. 

Ansvar for daglige oppgaver på hemit.no er delegert til våre webredaktører.

Norsk helsenett (NHN) er Hemit sin databehandler og ansvarlig for utvikling og vedlikehold av hemit.no og Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten. Hemit og Helse Midt-Norge har en databehandleravtale med NHN som regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Norsk helsenett er nasjonal tjenesteleverandør og teknisk leverandør av drift og vedlikehold av hemit.no. Opplysningene som samles inn, lagres på servere som driftes av NHN. 

Personvernombudet skal ivareta personverninteressene til alle som får sine personopplysninger registrert av Hemit. Personvernombudet har en uavhengig stilling i sitt arbeid som ombud.


Personvernombudet i Hemit​

Sist oppdatert 23.06.2023